Elhunyt a világ leghíresebb játékosügynöke, Mino Raiola

Elhunyt a világ leghíresebb játékosügynöke, Mino Raiola post thumbnail image
54 éves korában elhunyt Mino Raiola, a futballvilág egyik legbefolyásosabb játékosügynöke. Az olasz üzletemberről az elmúlt hónapokban már kétszer is tévesen közölte a sajtó, hogy hosszas betegség után életét vesztette, most azonban a gyászhírt családja jelentette be.

A labdarúgás világában „szuperügynökként” számon tartott Raiola a sportág legnagyobb sztárjait képviselte. Ügyfelei közé tartozott többek közt Paul Pogba (Manchester United), Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Mathijs de Ligt (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), valamint a következő átigazolási időszak legkeresettebb labdarúgója, a 21 éves norvég tehetség, Erling Haaland (Borussia Dortmund) is, akinek a leigazolásához a legfrissebb hírek szerint a Manchester City áll a legközelebb.

Raiola halálát a családja jelentette be, a közleményt az ügynök közösségi média platformjain is megosztották.

„Végtelen fájdalommal osztozunk a valaha volt leggondosabb és legcsodálatosabb futballügynök halálhírében. Mino a végsőkig küzdött, ugyanazzal az erővel, amit a tárgyalóasztalnál mutatott, hogy megvédje játékosait. Mint mindig, Mino büszkévé tett minket, bár ezt soha nem vette észre” – írták a Twitteren.

Hozzátették, hogy Raiola „új fejezetet írt a modern futball történetében”, és munkájával sokak életére volt nagy hatással.

Mino küldetése, hogy a labdarúgást jobb hellyé tegye a játékosok számára, ugyanolyan szenvedéllyel fog folytatódni” – zárták a közleményt, utalva Raiola által létrehozott játékosügynökségre.

A sajtó kétszer is halottnak nyilvánította

Mint arról korábban beszámoltunk, április 28-án kora délután az olasz sajtó közölte, hogy hosszan tartó betegség után elhunyt Mino Raiola, a futballvilág egyik legbefolyásosabb játékosügynöke.

Miután a halálhír Olaszországból indulva villámgyorsan bejárta a világhálót, a holland NOS hírportál beszámolt róla, hogy Raiola asszisztense, José Fortes Rodríguez cáfolta az ügynök haláláról szóló híreket.

Mino nincs jól, de nem halt meg” – idézte a lap Rodríguezt.

Csütörtökön, közép-európai idő szerint fél három körül pedig már Raiola hivatalos Twitter-csatornáján is megjelent egy üzenet, ami végleg szertefoszlatta a gyászhíreket és tisztázta a helyzetet.

A jelenlegi egészségügyi állapotom, ha valakit érdekel: az elmúlt négy hónapon belül már másodszor akasztanak ki azzal, hogy a halálhíremet keltik. De úgy tűnik, még újraéleszteni is képesek” – állt a játékosügynök bejegyzésében.

Forrás: hirado.hu

Fotó: AFP